når man lager mat, følger man gjerne oppskrifter for å nå ønsket resultat - men da er det jo resultatet, og ikke veien, som er målet. og man har også bestemt seg for resultatet idét man går i gang. sjelden eller aldri har jeg bestemt meg for resultatet når jeg begynner med mine arkitekturrelaterte prosesser, noe jeg tror (og håper?) gjelder flere enn meg. kan man da følge en oppskrift? følger man samme oppskrift hele tiden, ender man jo opp med samme middagen hver dag. men kanskje er ikke oppskrift og metode likestilt begreper heller. jeg er blant de som plukker ut det jeg har lyst på i butikken, før jeg går hjem, kapper og koker og blander det sammen. av og til ender jeg opp med noe forferdelig, av og til med noe fantastisk. hadde jeg hatt mer kunnskap om krydder og denslags, hadde jeg kanskje oftere endt opp med noe fantastisk, men det er vel det som skiller meg fra en kokk.
og så kan man jo alltids 'safe' med pasta og pesto. og en tomat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar